Haastattelussa Ainon HealthDeskin Team Leader Anne-Mari Juntti – Aino Health

Ainon HealthDesk -palvelu täytti 5 vuotta tänä keväänä! Merkkipäivän kunniaksi Aino haastatteli HealthDeskin Team Leaderia Anne-Mari Junttia, joka kertoo HealthDeskin toiminnasta sekä vuosista HealthDeskin matkassa.healthdesk

 Voitko kertoa lyhyesti roolistasi Ainolla?

Ainoilen yhdeksättä vuotta. Ensimmäiset kolme vuotta sain tehdä työtä työkuntovalmennusten parissa terveys- ja hyvinvointiasiantuntijana. Reilu viisi vuotta sitten pääsin mukaan rakentamaan Suomessa uutta ja ainutlaatuista etäterveyspalvelua, HealthDesk-terveyspuhelinta, Team Leaderin roolissa.

 

Mitä Ainon HealthDesk tekee?

Aino HealthDesk on ensimmäinen yhteydenottopaikka, kun asiakasorganisaation työntekijä akuutisti sairastuu tai hänellä on kysyttävää terveydestä ja hyvinvoinnista. Keskustelemme asiakkaan kanssa hänen tilanteestaan, arvioimme hänen mahdollisen hoidon tarpeensa ja annamme tarvittaessa itsehoito-ohjeita. Mikäli asiakas ei ole työkuntoinen, välitämme tiedon omailmoituspoissaolosta hänen esimiehelleen heti puhelun päätyttyä Aino Health Manager-työkykyjohtamisen järjestelmän avulla sähköpostitse ja tekstiviestitse. Aino Health Manager-ohjelmiston kautta esimiehillä, HR-henkilöstöllä, johdolla ja HealthDesk-terveyspuhelinhoitajilla on reaaliaikainen näkyvyys sairauspoissaoloihin, mutta ei koskaan terveystietoihin.

 

Minkälaisia puheluita HealthDeskiin tulee?

Suurin osa eli noin 75 % puheluista koskee asiakkaan omailmoituspoissaolotarvetta. Näissä tapauksissa henkilöllä on yleensä flunssan kaltaisia oireita, vatsatautioireita, päänsärkyä, tuki- ja liikuntaelinvaivoja tai elämänhallintaan, mielialaan ja jaksamiseen liittyviä oireita.

 

Miten selvitätte haastavat tilanteet?

Haastavat tilanteet pyrimme ratkaisemaan nopeasti ja niin, että ongelman kohdannut henkilö tai henkilöt kokisivat tulleensa kuulluksi ja reilusti kohdelluksi. Mikäli meillä ei ole heti puhelun aikana ole mahdollisuutta tai osaamista ratkaista asiaa, joko ohjaamme henkilön eteenpäin esimerkiksi työterveyshuoltoon tai selvitämme asian ja soitamme takaisin. Terveyspuhelinpalvelun keskiössä on aina soittava ihminen, jota haluamme kuunnella, ohjata ja auttaa parhaan taitomme mukaan.

 

Minkälaista osaamista teillä HealthDeskissä on?

HealthDesk-tiimissä työskentelee tällä hetkellä viisi terveyspuhelinpalveluun perehdytettyä laillistettua terveydenhoitajaa ja sairaanhoitajaa. Pyrimme päivittämään osaamistamme tarpeen mukaan, kuitenkin vähintään vuosittain. Viimeisimmät yhteiset koulutuksemme koskivat akuutin kivun hoitoa sekä varhaisen tuen merkitystä sairastuvuudessa ja sairauspoissaolokehityksessä.

 

Miten HealthDesk on muuttunut näiden viiden vuoden aikana?

Olemme saaneet kehittää palvelua yhdessä asiakkaiden kanssa. Se on mielenkiintoista ja antoisaa työtä. Osaamme vastata nykyisin suurimpaan osaan kysymyksistä heti ensipuhelun aikana. Nykyisin palvelun käyttöönottoprosessi on huomattavasti sujuvampi ja nopeampi, koska tiedämme, mitä tietoa tarvitsemme ennen kuin voimme aloittaa laadukkaan ja vaikuttavan terveyspuhelinpalvelun asiakkaalle. Meillä on osaava alusta asti mukana ollut henkilöstö sekä kaksi uudempaa tiiminjäsentä, joiden kokemusta ja osaamista olemme voineet hyödyntää päivittäisessä työssä. Asiakastyytyväisyytemme on viimeisimpien mittausten mukaan 4,6/5.

 

Miten näet, että HealthDesk kehittyy jatkossa?

Aino lanseeraa uuden palvelun tukemaan esimiesten päivittäistä työtä kevään 2018 aikana. Tämä on luonteva palvelulisäys HealthDesk-palvelun rinnalle. Aino HealthDesk tukee henkilöstön jaksamista, arvioi hoidon tarvetta, hyväksyy omailmoituspoissaoloja tarvittaessa, ohjaa ja opastaa terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä. Aino Manager Support taas on matalan kynnyksen yhteydenottopaikka esimiehille päivittäiseen johtamiseen liittyvissä kysymyksissä muun muassa puheeksiotto, varhaisen tuen keskustelut sekä Health Manager-ohjelmiston käyttöön liittyvät kysymykset. Molempien Aino-palveluiden avulla pystytään tarjoamaan laadukas ja tasapuolinen tuki sijainnista riippumatta. Aino HealthDesk kehittyy tulevaisuudessa työkykyjohtamisen ensikontaktipisteeksi kaikissa työkykyyn liittyvissä kysymyksissä sairauspoissaoloista ja terveysneuvonnasta arkijohtamisen tukeen.

 

Mitä terveisiä haluat välittää HealthDeskin porukalle ja palvelusta kiinnostuneille?

Meillä HealthDeskissä on osaava, luotettava, kehittävä ja iloinen tiimi. Lämmin kiitos jokaiselle tiimiläiselle kuluneista vuosista. Samalla eteenpäin katsovalla asenteella jatkamme tulevinakin vuosina tarjoamalla asiakaspalvelua ammattitaitoisesti ja suurella sydämellä.

Anne-Mari Juntti, Team Leader HealthDesk Finland

 

Mikäli kiinnostuit palveluista ja haluat tietää, kuinka Ainon palvelut voisivat tukea organisaatiotanne työkykyjohtamisen haasteissa, varaa aika tapaamiseen asiantuntijamme kalenterista, kun sinulle sopii! Katsotaan juuri teidän organisaation tilanne ja tarpeet työkykyjohtamisen osalta.

Pitkanen

Varaa aika tapaamiselle!

 


 

Jos haluat lisää tietoa tuloksellisesta ja dataan pohjautuvasta työkykyjohtamisesta, lataa ilmainen Business Health Index -opas. Oppaassa kerromme lisää siitä, miten konkretisoida työhyvinvoinnin investoinnit tuottaviksi euroiksi BHindexin avulla.

Aiheita mm.

  • Miten BHindex käytännössä lasketaan ja mitä hyötyä siitä on organisaatioille?
  • Miksi juuri nyt kannattaa investoida työkykyjohtamiseen?
  • Miksi investointi kannattaa?

BHi ebook banneri 2

 

Lue myös:

Aino & Posti – Pitkäkestoista työtä ihmisen parasta ajatellen

Miten saada budjettia työkykyjohtamisen hankkeisiin?

Miten mitata työkykyjohtamisen investoinnin tuottavuutta? 

Most recent