Mikä Business Health Index? – Aino Health

Business Health Index aino health

Mistä kaikki alkoi? 

Teimme vuosi sitten laajan markkinatutkimuksen suomalaisille yrityksille työkykyjohtamiseen ja työhyvinvointiin liittyen. Tutkimuksen tuloksena selvisi, että työkykyjohtaminen on vielä varsin sekava verkosto erilaisia toimia ja toimijoita. Useissa vastauksissa korostui ajatus, että työhyvinvoinnin organisoinnista puuttuu suunnitelmallisuus, asioita toteutetaan pilottiprojekteina ja projektien vaikutusta ei pystytä mittaamaan. Lisäksi toteuttaminen tuntui vaikealta ja haastavalta. Paljon siis tehdään, mutta kukaan ei tunnu tietävän saadaanko projekteilla pysyviä tuloksia aikaan.

Business Health Index on syntynyt tästä lähtökohdasta – tavoitteenaan helpottaa työelämää työkykyjohtamisen toimien ympärillä. Tutkimuksen pohjalta lähdimme kehittämään palvelua, joka toisi kaivattua struktuuria ja helpottaisi HR-ammattilaisten työtä työhyvinvoinnin edistämiseksi.

Tavoitteena BHindexillä on parantaa työhyvinvointiin ja työkykyjohtamiseen liittyviä prosesseja ja tuoda systemaattista rakennetta työkykyjohtamiseen. Siis väline, joka on helposti hallittava, viestittävä ja mitattava – ilman suuria investointeja.

 

Miten Business Health Index helpottaa HR-ammattilaisten työtä?

Ainon Business Health Index on suunniteltu vastaamaan organisaation työhyvinvoinnin haasteisiin. Se antaa HR-ammattilaisille strategisen välineen johtaa työkykyä perustuen dataan ja tiedolla johtamiseen. BHindex antaa välineet tehdä datapohjaista ja systemaattista työkykyjohtamista – tehden näin työkykyjohtamisesta mitattavaa sekä taloudellisesti vaikuttavaa tuottavuuden kannalta.

BHindex analysoi kokonaisvaltaisesti niitä tekijöitä, jotka vaikuttavat organisaation hyvinvointiin. Index keskittyy kartoittamaan työhyvinvoinnin ja sairauspoissaolojen lisäksi johtamisen toimintoja sekä organisaation verkoston hallintaa. BHindex käsittää kokonaisuudessaan seuraavat osa-alueet:

  • Organisaation ja työntekijöiden hyvinvointi
  • Työkykyjohtamisen käytännöt, prosessit ja työkalut
  • Sidosryhmien ja verkoston hallinta
  • Työturvallisuus
  • Poissaolot
  • Eläkeriski

Katso webinaari bhi

Näiden osa-alueiden perusteella BHindex antaa indeksinumeron tämänhetkisestä työkykyjohtamisen tilasta keskittyen vahvuuksiin ja kehityskohtiin. Nykytila-analyysin lisäksi luodaan etenemissuunta työkykyjohtamisen toimille tulevaisuuteen. Tarvittavat toimenpiteet, prioriteetit ja ratkaisut kuuluvat pakettiin – tällä haluamme varmistaa, että työkykyjohtamista voidaan lähteä kehittämään eteenpäin, eikä kartoitus jää vain suunnitelman asteelle. Työkykyjohtamisen kokonaisuuden hallitseminen helpottuu, kun selkeät askelmerkit tulevaisuuteen ovat olemassa.

BHindex antaa analyysin pohjalta perustellun suunnitelman ja roadmapin jatkoon: mitä kannattaa tehdä ja missä vaiheessa? Mikä on merkityksellisintä juuri teidän organisaation kannalta nyt? Entä parin vuoden päästä? Jos mitään ei tehdä, missä tilassa organisaatio on viiden vuoden päästä?

 

Ennakoiva toiminta tuo tulosta

Ainon kokemuksen mukaan haasteena yrityksillä ei ole niinkään se, että tietoa ei ole saatavilla vaan se, että harva tietää mitä tiedolla pitäisi tehdä. Dataa on saatavilla, mutta käsillä oleva data katsoo taaksepäin ajassa. BHindex vastaa tähän haasteeseen ja tuo pöydälle tulevaisuuteen suuntautuvaa dataa. Näin työkykyasioihin voidaan vaikuttaa nimenomaan ennaltaehkäisevästi esimerkiksi ennakoimalla tulevia työkykyriskejä.

Mutta ennen kuin ennakoivaan toimintaan päästään, täytyy organisaation nykytila ja potentiaaliset kehityskohteet olla selvillä, jotta toimilla on todellista vaikutusta. BHindex antaa kiteytettynä organisaatioille kaiken tarpeellisen tiedon työkykyjohtamisen organisointiin; tavoitteen asettelun, gap-analyysin, roadmapin, priorisoidun toimintasuunnitelman, business casen sekä taloudelliset hyödyt kommunikoituna linjajohdolle. Kaikki tämä parissa viikossa. Ja mikä parasta, isoja investointeja ei tarvita.

 

Lue lisää Business Health indexistä ja lataa Ainon e-kirja! Pureudumme e-kirjassa BHindexin toteuttamiseen ja luomme nopean katsauksen työkykyjohtamisen markkinaan!

BHi ebook banneri 2.png

 

Lisää Ainon Business Health Indexistä täällä: ainohealth.com/bhindex

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä! 

 

Lue myös:

Työkykyjohtaminen on kasvava panostusalue yrityksissä

Työkykyjohtamisen yleisimmät sudenkuopat

Aino Healthin palvelut ja ratkaisut, joilla onnistut työkykyjohtamisessa 

Most recent