Morning with Aino -aamiaisseminaari 2017 – Aino Health

Morning with Aino -aamiaisseminaari järjestettiin ensimmäistä kertaa lokakuussa Helsingin Oopperatalolla. Tapahtumassa oli mukana laaja joukko työkykyjohtamisen ja työhyvinvoinnin ammattilaisia. Seminaari koostui monipuolisten asiantuntijoiden puheenvuoroista, verkostoitumisesta sekä keskustelusta – seminaarin kohokohtana julkaistiin Ainon Business Health Index, uusi datapohjainen työkalu HR-ammattilaisille.

Morning with Aino-1.jpg

Henkilöstöjohtamisen uusi aika

Morning with Aino –tapahtuma sekä Business Health Indexin lanseeraus herätti todella paljon kiinnostusta HR-ammattilaisten keskuudessa ja paikat tapahtumaan varattiin nopeasti täyteen. Oopperatalolla 24.10. järjestettyyn tapahtumaan ilmoittautui yli 100 työhyvinvoinnista ja työkykyjohtamisesta kiinnostunutta osallistujaa. Asiantuntevan ja monipuolisen puhujakaartin key note puhujana toimi Aki Riihilahti, Ainon asiakaspuhujana Posti Oy:n työhyvinvointijohtaja Anne Tallgrén sekä Aino Healthin puhujina Suomen maajohtaja Markku Pitkänen ja CMO Leif Fågelstedt.

Aamiaisseminaarin aiheet käsittelivät monipuolisesti henkilöstöjohtamisen uutta aikaa työhyvinvoinnin ja työkykyjohtamisen näkökulmasta – miten työhyvinvoinnin edistäminen näkyy organisaatioissa ja miten työkykyjohtamisella voidaan saada tuottavuutta aikaan? Kuulimme tarinoita tahdosta, intohimosta ja strategisesta suunnittelusta sekä haastoimme perinteistä työkykyjohtamisen projektiajattelua.

Morning with Aino -aamiaisseminaarin tavoitteena oli herättää keskustelua työkykyjohtamisen käytäntöjen ympärillä ja rakentaa tulevaisuuden työkykyjohtamista dataan ja tiedolla johtamiseen perustuen. Tässä asiassa onnistuimme hyvin – aiheen ympärillä riitti puhetta aamusta iltapäivään ja mielenkiintoisia keskusteluja käytiin niin esitysten sisällöistä kuin organisaatioiden toimintatavoistakin. 

Morning with Aino-2.jpg

Työkykyjohtaminen on uusi HR:n megatrendi

Ainon kokemuksen mukaan tulevaisuuden menestyjäyrityksen valjastavat organisaation piilotetun pääoman käyttöönsä työkykyjohtamisen avulla. Työkykyjohtaminen on tämän hetken kasvavin HR:n osa-alue, jolla saadaan todellista vaikutusta aikaan tuottavuuden paranemisessa.

Uuden ajan työkykyjohtaminen vaatii analytiikkaan perustuvia työkaluja, tietoon perustuvaa ihmisjohtamista sekä pitkäjänteistä työtä työhyvinvoinnin kehittämisessä. Morning with Aino –tapahtumassa haastoimme osallistujat tarkastelemaan työkykyjohtamista uudesta näkökulmasta myös vastuullisuuden kannalta – työhyvinvoinnin edistäminen on paitsi kannattavaa myös vastuullista toimintaa työyhteisön, organisaation ja koko yhteiskunnan kannalta!

 

Aamiaisseminaarin puheissa korostui työkykyjohtamisen ajankohtaisuus

Voit ladata Ainon puheiden esitysmateriaalin alta.

Ainon aamiaisseminaarin puheissa nähtiin niin tuulahduksia kansainvälisiltä markkinoilta kuin konkreettista asiaa työkykyjohtamisen käytännön tekemisestä organisaatioissa. Esittelemme alla tarkemmin kaksi Ainon puhetta, joissa puhujina ovat Aino Healthin CMO Leif Fågelstedt ja Aino Healthin Suomen maajohtaja Markku Pitkänen. 

Leif Fågelstedin puheessa korostui terveyden ja työhyvinvoinnin kasvava asema kansainvälisillä markkinoilla sekä kansainvälisen kiinnostuksen nousu työkykyjohtamista kohtaan. Kansainväliset megatrendit kuten globalisaatio, urbanisaatio ja digitalisaatio tulevat muuttamaan merkittävästi työhyvinvoinnin kenttää ja uusia digitaalisia palveluntarjoajia on jo paljon mukana jakamassa markkinaa.

Mutta mitä tämä tarkoittaa HR:n näkökulmasta? HR:llä on juuri nyt todellinen mahdollisuus tehdä työkykyjohtamista dataan ja tiedolla johtamiseen perustuen, sitouttaa työntekijöitä, kasvattaa tuottavuutta ja saavuttaa vahva strateginen asema organisaatiossa!

Lataa Leif Fågelstedtin puheen materiaali

LATAA MATERIAALI TÄSTÄ

HKA_2326.jpg

Markku Pitkäsen puheen teemana oli Ainon uusi työkykyjohtamisen indeksi, Business Health Index. Business Health Index vastaa organisaation työkykyjohtamisen haasteisiin ja antaa HR-ammattilaisille systemaattisen välineen johtaa työkykyä.

Business Health index parantaa työhyvinvointiin ja työkykyjohtamiseen liittyviä prosesseja ja tuo systemaattista rakennetta työkykyjohtamiseen. Siis väline, joka on helposti hallittava, viestittävä ja mitattava – ilman suuria investointeja. Ennakoivaan dataan perustuva BHindex luo katsauksen organisaation nykytilaan sekä antaa välineet työhyvinvoinnin kehittämiseen organisaatiossa: mitä kannattaa tehdä ja missä vaiheessa? Mikä on merkityksellisintä juuri teidän organisaation kannalta nyt? Entä parin vuoden päästä?

Lataa Markku Pitkäsen puheen materiaali

LATAA MATERIAALI TÄSTÄ

 


 

Lataa Työkykyjohtamisen ABC E-kirja ja lue lisää työkykyjohtamisesta! Mitä työkykyjohtaminen pitää sisällään, miksi siihen kannattaa investoida ja maksaako investointi itsensä takaisin? Mikä on menestysresepti onnistumiselle? 

Ebook_osa1.png

LATAA ILMAINEN EBOOK

 

 

Lue lisää Ainon Business Health indexistä: www.ainohealth.com/bhindex 

Lue myös:

Mikä Business Health Index?

Työkykyjohtaminen on kasvava panostusalue yrityksissä

Työkykyjohtamisen yleisimmät sudenkuopat

Most recent