Terveysvalmennus tuo jaksamista ja hyvää kuntoa – Teijan tarina – Aino Health

Terveysvalmennus tuo jaksamista, hyvää kuntoa ja pysyviä elämäntapamuutoksia. Teija kertoo oman tarinansa Nurmijärven Aleksia -liikelaitoksen terveysvalmennuksesta.

Terveysvalmennus tuo jaksamista ja hyvää kuntoa - Aino Health

Teijan tarina

Olen tykännyt terveysvalmennuksesta, vaikka alkuun sitä pelkäsinkin, Teija kertoo. Tapaamisia ei ole ollut liikaa, ja on jäänyt myös tarpeeksi vapaata aikaa. Olisi ollut rasittavaa tulla viikoittain esimerkiksi punnituksiin. Valmentaja on pystynyt seuraamaan kehittymistä kännykkäsovellusten avulla, ja osa valmennuksesta onkin toteutettuna virtuaalisesti lähitapaamisia kuitenkaan unohtamatta.

Tapaamisissa on jaettu tietoa terveellisistä elämäntavoista osallistavien luentojen muodossa, ja tehty yhteisiä harjoituksia. Tapaamisten aiheina on ollut esimerkiksi liikunnan terveysvaikutukset, ravinnon merkitys painonhallinnassa, tai hyvän unen merkitys kokonaishyvinvoinnille.

 

Mobiilisovellus motivoi

Teija motivoitui erityisesti mobiilisovelluksista, joiden avulla seurattiin edistymistä. Vastuu punnitsemisista, liikunnan merkitsemisestä ja vyötärön mittauksista on ollut itsellä ja tämä on minusta ollut hyvä asia, Teija kertoo. Mobiilisovellukseen merkitsemien on helppoa ja on mukava nähdä omat käyrät (paino ja vyötärönympärys) ja pylväät (liikunta).

Edistymisen seuranta tällä tavoin on ollut erityisen motivoivaa. Tykkäsin myös syötyjen ruokien kuvaamisesta. Lisäksi pidän erityisen tärkeänä testejä (pyörä ja punnitus, ja kehonkoostumus). Ilman näitä mittauksia kaikki perustuisi vain ”mutu” tuntumaan.

Olen tyytyväinen saamiini tuloksiin. Huomaan, että kunto on kohentunut, ja painoa on tippunut useita kiloja. Erityisesti tämä näkyy keskivartalolla, sillä vatsamakkarat ovat lähes kokonaan poissa. Ne olivat aiemmin minulle se ärsyttävä asia lihomisessa, kun kenkien sitominen oli osin hankalaa. Olen siis notkeampi, kun ylimääräisiä kiloja on poissa. Peilikuvakin miellyttää omaan silmää enemmän kuin aiemmin. Kaiken kaikkiaan on kevyempi olo.

 

Nurmijärven Aleksia -liikelaitos kuuluu Suomen ensimmäiseen työhyvinvointi SIB-hankkeeseen (Social Impact Bond), jossa työhyvinvointia edistetään ykistyisellä rahalla ja työnantaja maksaa vain tuloksista. Malli hyödyttää kaikkia osapuolia, kun työntekijät voivat paremmin ja sairaspoissaolokuluja säästyy. Lue lisää SIB-hankeesta täältä!

Lue lisää asiakkaidemme onnistumisista. Katso Marjan tarina täältä!

Ebook_osa1_resohigh.png

 

Most recent