Työkykyjohtamisella miljardisäästöt julkiselle sektorille?

Tekniikan tohtori ja digitaalisten hyvinvointipalveluiden konsultti Pekko Vehviläinen kirjoitti Helsingin Sanomissa 17.4.2017 kolumnin kuntien työhyvinvoinnin tilanteesta: Kuntien työntekijät voivat pahoin, ja siihen palaa tolkuttomasti rahaa – valtuutetut, kuntien ylimmät päättäjät, toimikaa!. Hän vaati päättäjiltä toimenpiteitä, mutta tarjosi myös korjaavia ratkaisuja. Surullinen fakta on se, että kuntiemme työntekijät sairastavat keskimäärin 16,5 päivää vuodessa. Se on melko paljon, mutta ei nyt keskitytä siihen. Keskitytäänpä mieluummin siihen, että miten asiat saadaan paremmalle tolalle.

Medicine doctor hand working with modern computer interface as medical concept .jpeg

Pekon kirjoituksen ehdottamaksi eduksi on mielestäni luettava se, että Pekko antoi kirjoituksessaan myös vastauksia kysymykseen; miten asioita voidaan korjata. Lisään tähän keitokseen omat ajatukseni erilaisista hankkeista, joissa olen viimeisen viiden vuoden aikana ollut mukana. Hyviä esimerkkejä onnistuneista työkykyjohtamisen hankkeista löytyy vaikka millä mitalla. Tornio, Hämeenlinna, Hollola, Aleksia, Lounais-Suomen Maistraatti ovat kaikki tehneet erinomaista työtä ja onnistuneet lisäämään henkilöstönsä työhyvinvointia ja alentamaan sairauspoissaoloja.

Miksi nämä organisaatiot ovat onnistuneet? He ovat tehneet määrätietoista työtä strukturoidusti: pilottiprojektien sijaan he ovat luoneet kestäviä toimintamalleja, seuranneet, reagoineet ja päättäneet korjaavista toimenpiteistä ja ennen kaikkea asettaneet konkreettiset tavoitteet myös niille koville faktoille, kuten sairauspoissaoloille.

Lataa työkykyjohtamisen usein kysytyt kysymykset PDF:nä!

LATAA ILMAINEN PDF

Tätä samaa aihetta me jatkamme erilaisin asiantuntijaluennoin kevään aikana julkissektorille suunnatuissa webinaareissa. Miksi? Koska työkykyjohtaminen ja työturvallisuuden tehokas hallinta ovat väline työurien pidentämiseen ja poissaolojen vähentämiseen. Miksi? Koska erilaisia toimivia ratkaisuja on jo olemassa. Miksi? Koska me haluamme olla rakentamassa terveempää Suomea!

 

Tule kuulemaan millä työvälineillä työkykyjohtamista tehdään kunnissa ja muissa julkisen sektorin organisaatioissa tehokkaasti sekä minkälaisia tuloksia asiakkaamme ovat saaneet aikaa sairauspoissaolojen vähentämisessä ja työturvallisuuden lisäämisessä.

Lataa Aino Healthin maksuton webinaari aiheesta: Miten rakennan toimivan työhyvinvointiohjelman? Ainon Markku Pitkänen ja Laura Kylliäinen keskustelevat webinaarissa mm. seuraavista asioista:

  • Toimivan wellbeing-ohjelman rakentaminen, parhaat käytännöt ja sudenkuopat
  • Henkilöstön sitouttaminen ja tulokset
  • Asiakasesimerkkejä, -kokemuksia ja onnistumisia
  • Onnistumisen mittaaminen

Lataa webinaarinauhoite tästä!

 

Markku Pitkänen, Country Manager, Aino Health Finland

markku.pitkanen@ainohealth.com

https://www.linkedin.com/in/markkupitkanen/ 

 

Most recent